Kiehtova kosmetiikan maailma

Kosmetiikka on aina kiehtonut kaiken ikäisiä naisia ja tyttöjä. Nykyään puhtaat ja luonnonmukaiset raaka-aineet kiinnostavat kosmetiikan käyttäjää synteettisiä raaka-aineita enemmän. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kosmetiikka on todella suosittua. Kiehtovien tuoksujen ja tehokkaiden, mutta ihoa hellivien ihonhoitotuotteiden lisäksi lähes jokainen nainen myös ehostaa kasvojaan. Max Factor -ideologian mielestä jokainen nainen on viehättävä oman yksilöllisen kauneutensa vuoksi. Kyseisen valmistajan meikkituotteet vain korostavat naisten yksilöllistä kauneutta. Huulipunat, ripsivärit, luomivärit ja poskipunat saavat naisellisen kauneuden hehkumaan. Tutustu lisää kosmetiikan upeaan maailmaan ja löydä omat suosikkituotteesi. Seuraavaksi tutustumme siihen, mistä kosmetiikka valmistetaan, eli kosmetiikan raaka-aineisiin.

Palmuöljy puhuttaa kaikkialla, sillä kosmetiikan lisäksi palmuöljyä käytetään myös valmisruoka-annoksissa. Palmuöljyssä on lähes puolet kovaa rasvaa, jota pidetään elimistölle epäterveellisenä. Metsäalueita on raivattu palmuöljyn vuoksi viljelysmaiksi, jolloin ne osaltaan sitovat paljon hiilidioksidia ja kiihdyttävät ilmastonmuutosta maapallolla.

Palmuöljy on kuitenkin vegaaninen, edullinen, uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine. Palmuöljy toimii suosittuna kosmetiikan raaka-aineena INCI-nimen takana. Monet rasva-alkoholit ja jopa tunnettu glyseriini on usein valmistettu palmuöljystä. Palmuöljy on erittäin suosittu öljykasvi kaikkialla maailmassa, sillä sitä on helppoa kasvattaa.

Ruusun tuoksu valloittaa

Palmuöjystä voidaan mennä toiseen todella suosittuun raaka-aineeseen kosmetiikassa ja se on tietenkin mikäpä muu kuin ruusu. Kaikkihan tietävät ihanan ruusun tuoksun, jota on esimerkiksi ruusuöljyssä. Ruusu on puhtauden, viattomuuden ja rakkauden vertauskuva. Kosmetiikassa käytetään kahta erilaista ruusulajiketta, eli Damaskuksen ruusua Rosa Damascena ja Kartanoruusua, eli Rosa Centifolia -lajiketta. Kartanoruusu tuoksuu hennolta ja makealta, kun taas Damaskuksen ruusu tuoksuu syvälle ja voimakkaalle. Ruusu pehmittää, kosteuttaa, uudistaa, kirkastaa ja suojaa sekä estää ikääntymisen merkkejä ja on lievästi antiseptinen. Ruusuvesi ja -öljy hoitavat hellästi herkkää ihoa.

Uhanalaisen santelipuun käyttö kosmetiikassa

Santelipuu on aivan upealta tuoksuva kasvi. Valitettavasti parhaillaan menossa oleva ilmastonmuutos on jatkuvasti pienentänyt santelipuun nykyistä kasvualuetta. Santelipuun ihastuttavan öljyn sanotaan kohottavan mielialaa ja edistävän käyttäjänsä keskittymiskykyä. Santelipuuta käytetään ihonhoitotuotteissa, eteerisissä öljyissä, miesten parranhoitotuotteissa ja hierontaan käytettävissä öljyissä. Santelipuuta käytetään myös yhdessä muun muassa bergamotin, greipin, fenkolin, laventelin ja ylang ylang -tuoksujen kanssa.