Kukkateema voi näkyä niin kodin seinillä kuin kasvojen meikissä

Kukapa ei rakastaisi kauniita ja raikkaita kukkia? Kukat mielletään helposti juhlaan, kauneuteen sekä kevään ja kesän tuloon. Mielleyhtymät ovat usein positiivisia, ja siksi kukkateemaa on helppo suosia monissa eri tilanteissa. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä siihen, millä tavalla kukkateeman voi antaa loistaa sekä makuuhuoneen tapeteissa että kasvomeikissä.

Vinkkejä kukkateemalla koristeluun

Kukat ovat teema, jota ihmiskunta on suosinut jo vuosisatojen ajan. Kukkien ympärille kietoutuu erilaisia tarinoita, myyttejä ja jopa taikauskoa – yksi tunnetuimmista lienee edelleen juhannukseen liittyvä usko, jossa keräämällä seitsemän kukkaa ja piilottamalla ne tyynyn alle, on mahdollista nähdä unessaan tulevan morsiamen tai sulhon kuva.

Yksi hauska ja yksinkertainen tapa korostaa kukkateemaa ovat näyttävät ja pirteät kukkatapetit, joiden avulla on helppo tuoda huoneeseen kuin huoneeseen uutta ilmettä. Siispä sillä aikaa, kun odotamme näkevämme tulevan morsiamen tai sulhon unessamme, onkin varmasti helpompi keskittyä tuomaan kukkateemaa esiin muissa ehkäpä hieman arkisemmissa asioissa. Kukkatapetin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten paljon huomiota haluaa viedä muista tiloista seiniin, ja miten tapetti asettuu haluttuun tunnelmaan. Kukkatapetti voi olla huomiota herättävä ja mahtipontinen, mutta myös hillitty ja klassisen romanttinen. Kukkatapetti toimii erinomaisesti myös tehosteseinänä.

Kukilla viimeistelty kasvomeikki voi myös olla tavallista meikkirutiinia piristävä ajatus, sillä kukkakuvioita on helppo piirtää esimerkiksi värillisellä rajauskynällä silmäkulmaan tai poskelle. Vaikka kukkakuvioiden piirtäminen voi aluksi vaatia pientä harjoittelua, kukkien piirtäminen on loppujen lopuksi aika helppoa. Meikin viimeistelee vielä muutama aito kukka vaikkapa nutturaan tai poninhäntään. Näyttävämpi meikki sopii esimerkiksi juhannuksen viettoon, mutta tällöin meikkauksessa kannattaa hyödyntää meikinkiinnitysainetta, jotta huolella piirretyt kukat eivät pääse kesäillan kosteudessa leviämään!