Helppo perusmeikki jokaiselle

Jos meikkaaminen ei vielä ole sinulle ollenkaan tuttua, saattavat kaikki putkilot, harjat ja putelit näyttäytyä sinulle hyvinkin pelottavina. Mitä ihmettä noilla kaikilla tököteillä tehdään, mikä on tuo pehmoinen sieni ja miten tuolla tappavan näköisellä harjalla voi kuvitellakaan menevänsä lähellekään silmiään ilman, että saa pelätä henkensä ja ennen kaikkea näkönsä puolesta? Tällaiset kysymykset ovat täysin normaaleja. Ei kuitenkaan kannata pelätä turhaan – meikkaaminen on nimittäin helpompaa kuin olet koskaan edes kuvitellut! Tavallinen arkimeikki syntyy muutamasta yksinkertaisesta askeleesta, ja varioimalla esimerkiksi värejä ja lisäämällä vähän jotakin extraa voit saada aikaan todella näyttävän lookin.

Jos luulet tarvitsevasi vielä vähän harjoitusta meikkivälineiden tekniikkaan, voi apuvideoiden katselu internetin videopalvelimista olla hyvä. Esimerkiksi käytetyt iphonet pyörittävät videoita nopeasti ja laadukkaasti ja voit opetella itse tutoriaalin mukana reaaliaikaisesti. Jos kuitenkin koet hallitsevasi jo käyttötarkoitukset ja olisit valmis sukeltamaan ehkäpä hieman syvemmälle meikkaamisen saloihin, katso alta ohjeet kolmen askeleen helppoon arkimeikkiin, johon pystyy kuka tahansa.

Helppo arkimeikki nopeasti – lue ohjeet askel askeleelta

  • 1. Pohjusta huolella

Pohjustus on hyvän meikin A ja O – se antaa meikille kauniin ja tasaisen pohjan ja pitää huolta myös siitä, että ihosi voi hyvin. Hyvä pohjustus alkaa aina ihon puhdistamisella, kuivaamisella taputtelevin liikkein ja kosteusvoiteen levittämisellä. Tämä on tärkeä askel etenkin talvella, jolloin iho kärsii helposti kuivuudesta. Kun kosteutus on hoidettu, voit iholle levittää tarvittaessa ohuen kerroksen meikkivoidetta. Sudi päälle kevyin ja pyörivin liikkein puuteria tai talkkia pohjan kiinnittämiseksi.

  • 2. Ripsiväri avartaa katseen

Silmät ovat sielun peili – ja juuri siksi onkin tärkeää keskittyä siihen, että korostat kauniita silmiäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Arkena helppo silmämeikki ei vaadi kovinkaan paljon ja riittääkin hyvin, jos levität ominaisuuksiltaan sinulle mieluista ripsiväriä ylä- ja alaripsiin. Ripsiväri avartaa katseen ja tekee silmistä hetkessä suuren näköiset. Se myös virkistää lookkia hetkessä ja tekee sinusta huolitellun näköisen.

  • 3. Kevyt huulipuna tai huulikiilto viimeistelee yksinkertaisen tyylin

Viimeinen askel täydellisen helppoon arkimeikkiin ovat tietenkin huulet. Tämä on sellainen kohta, jossa voi arjessakin vähän leikitellä. Erilaisia huulipunia ja huulikiiltoja on nimittäin olemassa jopa sadoissa eri väreissä, mattana, kiiltävänä ja kimaltelevana. Vaihtoehtoja on siis laidasta laitaan – leikittele niillä vapaasti! Vaikka arjessa moni päätyykin tavalliseen nudeen tai muuhun vaaleaan sävyyn, myös klassinen punainen ja vaikkapa tumma luumu tuovat hauskaa vaihtelua arkeen.