Laadukkaat pussilakanat kestävät meikkitahrojakin!

Nukahditko taas kerran meikit naamassa? Vaikka meikeissä nukkuminen ei missään nimessä tee hyvää, vielä vähemmän hyvää se voi tehdä lakanoille, jos et valitse itsellesi tarpeeksi kestävistä materiaaleista valmistettuja pussilakanoita!

Laadukkaat ja kestävät pussilakanat verkosta

Kaikki pussilakanat eivät siedä riittävän hyvin tavallisen elämän pienempiä ja suurempia haasteita. Sänkyyn kertyy yöunien aikana monenlaista likaa – aina meikin jäämistä ruoantähteisiin, kuolleeseen ihosolukkoon, hiuksiin ja kosteusvoiteisiin. Jotta lakanat säilyisivät mahdollisimman hygieenisinä, ne tulee pestä riittävän kuumassa lämpötilassa, jotta kaikki bakteerit ja muut epäpuhtaudet irtoavat lakanasta.

Valitettavasti kaikki lakanat eivät kestä kunnon pesua ja tämä näkyy nopeasti myös materiaalin laadun heikentymisenä – saumat repsottavat, lankoja irtoaa, materiaali näyttää kulahtaneelta ja lakana tuntuu karhealta. Monet heikoista materiaaleista valmistetut pussilakanat eivät oikeastaan edes kestä 60–90 asteen pesua, jossa lakanat pitäisi kuitenkin poikkeuksetta pestä.

Erityisesti vedenkestävästä meikistä jääneet tahrat ovat ikäviä poistaa kauniin vaaleista lakanoista. Tällöin hellä pesu lakanalle ei riitä, varsinkin, jos meikkitahroja ei puhdisteta lakanasta heti, jolloin lika pinttyy – valitsetko tällöin riskin, että lakana pestään liian kuumassa vedessä vai että meikkitahrat jäävät niihin pitemmäksi aikaa?

Valitsemalla laadukkaat ja kestävät lakanat sinun ei onneksi tarvitse valita kummankaan väliltä. BGA-verkkokaupan valikoiman pussilakanat on valmistettu pesunkestävistä ja laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät hyvin elämän pienempiä ja suurempia jälkiä. Voit turvallisin mielin pestä lakanat riittävän kuumassa vedessä ilman pelkoa siitä, että saumat alkavat repsottaa, materiaali kuluu tai kangas kutistuu.

Vanhat tylsät pussilakanat kannattaa siis hyvillä mielin kiikuttaa vaikkapa kesämökille tai kierrätykseen, sillä meikin- ja pesunkestävät pussilakanat on helppo tilata suoraan BGA:n verkkokaupasta nopealla toimituksella. Valikoimassa on tarjolla niin klassisen yksivärisiä pussilakanoita kuin ihanan herkullisilla kuoseilla ja kuvioilla varustettuja pussilakanoita. Mikäli innostut shoppailemaan uudet lakanat koko perheelle, voit varmistaa tilauksellesi ilmaisen toimituksen, kun tilaat verkkokaupasta yli 70 eurolla.

Miksi meikit naamassa ei kannata käydä nukkumaan?

Vaikka laadukkaat lakanat kestävät aivan hyvin pienemmät ja suuremmat tahrat lakanoissa, meikit naamassa nukkuminen – ainakaan säännöllisesti – ei ole hyväksi. Koska meikki tukkii ihohuokoset, iho ei pääse hengittämään ja uudistumaan yön aikana – ja juuri tämä hetki on kaikkein kriittisin solujen uudistumisen ja puhdistumisen kannalta.

On myös syytä pitää mielessä, että meikit naamassa nukkuminen ei ole hygieenistä, sillä päivän aikana kasvoille kertynyt lika ja bakteerit siirtyvät yön aikana lakanoihin, jolloin joudut kosketuksiin niiden kanssa myös seuraavana yönä. Jos meikkejä ei jaksa pestä illalla ollenkaan, muutaman päivän aikana sänkyyn kertyy jo merkittävä määrä likaa ja bakteereja – periaatteessa lakanat tulisi siis pestä joka kerta, kun sänkyyn on menty meikit naamassa, eikä tämä tietysti ole ympäristön kannalta kovin ekologista!

Jos tiedät, että olet illalla todella laiska pesemään meikkejä pois, voit esimerkiksi hankkia vessaan käteviä puhdistusliinoja, joiden avulla meikit voi poistaa muutamassa sekunnissa. Pyri lisäksi ennakoimaan nukkumaanmenoa pesemällä meikit pois mahdollisimman pian kotiin saavuttuasi, jotta peseminen ei jäisi viime hetkeen, eli juuri siihen, kun olet jo rättiväsynyt ja haluat vain sukeltaa pehmeiden lakanoiden väliin unten maille!