Ehostus

Mitä ehostaminen tarkoittaa?

Ehostaminen tai tutummin meikkaaminen on mukavaa puuhaa jokaiselle naiselle aivan pikkutytöstä lähtien. Meikkaamisen avulla kasvoille laitetaan haluttu ehostus, joka tuo henkilön parhaat puolet eli luonnolliset kasvonpiirteet esiin. Meikin tarkoituksena ei ole milloinkaan muuttaa ihmisen omia persoonallisia piirteitä.

Meikki kätkee ja korostaa

Taitavan ehostuksen avulla voi kätkeä sellaiset kohdat ihossa, jotka itseä häiritsevät. Kauniin, täydellisen ehostuksen salaisuus on aina puhdas, kosteutettu iho ja huolellisesti laadittu meikkipohja. Meikkivoiteen avulla tasoitetaan ja peitetään aina epätasaista ihonväriä, joka saa ihon näyttämään mahdollisimman virheettömältä. Kuivalle ja normaalille laitetaan yleisesti sävytettyä päivävoidetta ja rasvoittuvalle taas öljytöntä, mutta peittävämmän koostumuksen sisältävää geelimäistä voidetta. Rasvaisen ihon meikkivoide saa ihon näyttämään myös tasaisemmalta ja hillitsee samalla ihon liiallista kiiltoa. Herkän ihon meikkivoiteena toimii kevyt, hajustamaton ja hellävarainen meikki-, peite- tai korostusvoide.

Valokynä korostaa, peitevoide peittää

Peitevoidetta käytetään yleisesti ihon kriittisimmille alueille, kuten nenänpieliin, silmien alle ja leukaan. Peitevoiteella- tai kynällä saadaan kätevästi piiloon kaikki ihon pienet virheet, kuten punoitukset ja tummat silmänalukset. Valokynä antaa jokaiselle ihotyypille pirteää hehkua korostaen käyttäjänsä kasvojen parhaita puolia.

Peitevoide taputellaan hellävaraisesti ihoon meikkisienen, sormen tai siveltimen avulla. Peitevoide reagoi sormien lämpöön, levittyen peittäväksi, mutta ohueksi kerrokseksi ihon pinnalle.

Valokynän tehtävät

Valokynällä on monta käytännöllistä tehtävää, kuten seuraavat:

  • Valokynä häivyttää ihossa olevia juonteita.
  • Valokynää käytetään yleisesti silmäpussien häivyttämiseen, nenänpielien ja silmäkulmien tasoittamiseen sekä huulten ympärillä olevien juonteiden häivyttämiseen.
  • Silmäpusseja häivytettäessä on oltava erittäin tarkka, sillä valokynää ei saa levittää silmäpussien päälle, vaan alle. Valokynällä väri häivytetään aina ylöspäin, synteettisen siveltimen avulla.
  • Valokynää voi käyttää myös kasvojen korkeimpien kohtien korostamiseen, kuten kulmaluun, otsakolmion, poskipään yläpuolen, leuan kaaren ja amorinkaaren reunan korostamiseen.

Yleisesti meikkaamisesta

Meikkejä ovat silmämeikit, kuten luomivärit, kajalkynät ja ripsivärit. Huulimeikkiin kuuluvat huulipunat, huulikiillot, huultenrajauskynät ja huulirasvat. Kulmakarvoihin voidaan laittaa kestoväriä, joka helpottaa päivittäistä ehostamista. Poskiin laitetaan poskipunaa, joka voi olla joko puuterimaista tai voidemaista. Iholle voidaan laittaa myös puuteria, joka kiinnittää meikin, tai aurinkopuuteria, joka luo illuusion päivettyneestä ihosta. Aurinkopuuteri tuo myös iholle lämpöä, joka saa ihon kuin ihon hehkumaan.

Ehostaako vai ei – kas siinäpä pulma. Ihmiset ovat erilaisia, joten kaikki eivät meikkaa milloinkaan, kun taas toiset ehostavat kasvojaan päivittäin. Meikkaaminen ei ole välttämätöntä, sillä monet naturellia lookia tavoittelevat hoitavat ihoaan todella mallikelpoisesti, mutta eivät meikkaa koskaan.

Apuna meikkaamisessa ovat erilaiset meikkisiveltimet, -huiskut ja meikkisienet. Taidokas ehostaminen kuuluu niin arkeen kuin juhlaan. Arkena ilahduttaa luonnonmukainen keveä meikki ja juhlakausina huoliteltu, mutta myös positiivista huomiota herättävä meikki. Juhlameikkiin voi kuulua lisäksi tyylikkäät kengät, upeat asut, irtokynnet ja peruukit. Kaikkia edellä mainittuja tarjoaa laadukas ja monipuolinen partyking.fi-verkkokauppa.

Meikki pitää tasoittaa kasvoille ilman omien sormien käyttöä hygieniasyistä, eli likaa ja bakteereita pyritään välttämään tarkoin. Eläimillä testattua kosmetiikkaa ei nykyään halua käyttää juuri kukaan, mikä on todella hieno asia. Luonnonkosmetiikka on viime vuosina nostanut myös suosiotaan, jonka käytöllä halutaan aikaansaada positiivisia vaikutuksia sekä ihmiseen itseensä että ympäristöön.